allerf_0001_Layer 1
allerf_0001_Layer 1
allerf_0000_Layer 2
allerf_0000_Layer 2
rhs_0003_Skivomslag nr 2
rhs_0003_Skivomslag nr 2
rhs_0001_47
rhs_0001_47
rhs_0002_Skivomslag nr 1
rhs_0002_Skivomslag nr 1
rhs_0000_46
rhs_0000_46

Karin Wrambjer

Sångerska, kantor, Organist, musiklärare och körledare.

Musik är viktigt för Karin och senare också för hennes lillebror Krister.Deras mamma Elisabeth har uppmuntrat dem.

Syskonen började tidigt utforska musikens underbara värld.Redan som barn var Karin med i radio,bla i Frukostklubben.

Tv debut blev det i programmet glada 27an.Karin ställde upp i en mängd talangtävlingar och vann dom flesta samt spelade revy.

Hon tillbringade sina tidigaste år i Perstorp drygt 2 mil väster om Hässleholm men flyttade senare till Kristianstad och Tollarp.

Mamma Elisabeth hade sysslat mycket med sång och startade lokalrevyer på orten.

Famljen tog släktnamnet Wrambjer under den tid dom bodde i V. Vram nära Tollarp utanför Kristianstad.

Karin gjorde skivdebut 1969 på det lilla bolaget Hendrix under sitt flicknamn

Karin Gehander.

Hon började nu bli ordentligt uppmäksammad även i landets huvudstad.Man ville att hon skulle satsa ordentligt på en sångkarriär,men karin ville gå en musikutbildning i Oskarshamn.Hon valde kyrkomusikerlinjen och tog kantorexamen 1973.

Under sjuttiotalets första år hann hon dock med att spela in ytterligare ett par singlar på EMI.En av dem var egna kompositionen Jag minns än i dag.

Karin ville arbeta som frilansmusiker och tog ett nytt steg i karriären genom att börja sjunga med sin tolv år yngre bror krister som var något av ett musikaliskt underbarn,speciellt som trumslagare.

Duon spåddes en ljus framtid..Ett framträdande skulle bli i samband med Fotbolls VM i Tyskland 1974,men strax före råkade Karin ut för en bilolycka och tvingades tillbringa fyra månader på sjukhus.Och när dom fick chansen att medverka i nygammalt råkade Krister skada sig skolgymnastiken.Duon gjorde i alla fall ett album i slutet av sjuttiotalet.

Ett nytt kapitel i Karin Wrambjers karriär skrevs 1983 när familjen startade musikcafe` Cafe21 på sin nya hemort Tyringe knappt en mil väster om Hässleholm.Nu började även mamma Wrambjer bli pigg på att hoppa in igen på sång och mor, son och dotter började uppträda tillsammans.Musikcafèet blev känt i norra skåne och familjen Wrambjer fick till och med uppträda i tv bla Cafè Norrköping.

Krister skapade sig ett namn som trumslagare och började bla spela i Carina Jaarneks ork.

Karin själv fortsatte arbeta som musiklärare och körledare och gör det än i dag.