allerf_0001_Layer 1
allerf_0001_Layer 1
allerf_0000_Layer 2
allerf_0000_Layer 2
rhs_0003_Skivomslag nr 2
rhs_0003_Skivomslag nr 2
rhs_0001_47
rhs_0001_47
rhs_0002_Skivomslag nr 1
rhs_0002_Skivomslag nr 1
rhs_0000_46
rhs_0000_46

Krister Wrambjer

 

Biografi

Krister föddes i Kristianstad och växte upp i Tollarp där han också gick i grundskolan. Krister gjorde sin scen debut redan vid 3-års ålder och när han var 4 år började han spela trummor och var med och vann olika talangtävlingar runt om i landet,tex parkvirveln i Osby ,Nya ansikten (barnens dag) i Stockholm och i Ö-Vik.Han blev även årets tallang 1978 i Stockholm på restaurang bacciwapen. När han var 5 år gammal gjorde han TV debut i programet Tivolivat från SVT Malmö. Turnerade flitigt runt i både Danmark (Tivoli i Köpenhamn) och Sverige spelade med systern Karin och Familjen Wrambjer.

Krister och familjen Wrambjer flyttade till Tyringe 1983 och startade upp Musikcafe21,först till en början som ett vanligt fik men efter hand tog musicerandet över och det blev ett renodlat musikcafe, och busslaster från hela Sverige kommer på besök för att dricka kaffe och lyssna på krister och övriga i familjen. Efter tv framträdandet i Cafe Norrköping 1989 blev det riktig fart på ruljansen.

Senast vi kunde se Krister trumma i tv var i Bingolotto 3 dec 2017 med familjen Sigfridsson och med Dansbandet Canyons 2013. Dansbandskampen SVT 2009 med gruppen Shame och 2010  i bandet Jeppez and the cowboys.Har även medverkat i programmet upp till bevis 2003 med Sven Melander. (Då spelade jag trummor till en basist som aldrig sett en bas i hela sitt liv (skratt).) Och inte att förglömma tv serien ”Hem till Tyringe”  2012 där hela familjen Wrambjer var med.

Krister spelar många instrument och sjunger men har alltid haft trummorna som sitt egentliga huvudinstrument och trivs bäst med att sitta där bakom. Har tagit privata lektioner för bla Ed Thigpen i Köpenhamn.

1984 blev det dags att göra lumpen på T4 i Hässleholm,
och 1985 sökte jag musiklinjen på Skurups folkhögskola en linje man fick spela sig in på med drygt 50 sökande trummisar från hela landet och jag kom in bland 3 st utvalda säger Krister blygt.
Därefter blev det musik jobb för hela slanten, jobbade stenhårt i olika dansband förutom det egna familjebandet Wrambjers så har Krister varit med i bla Carina Jaarneks ork och frilansat som trummis med olika artister bl´a Little Mike.

Att resa är nåt som Krister gillar,han är väl en av få som spelat på Grönland två gånger, först i Nuuk huvudstaden på Grönland, sen på den amerikanska nato basen Thule uppe i Nordpolen. Det var med cover bandet phobos jag var där. 1990 fick jag jobb på vingresors hotel Sunwing på Gran Canaria,jobadde där som musiker och det var fantastiskt och mycket lärorikt.
Tyvärr finns inte den sortens musiker jobb kvar det är synd för det gav en otrolig rutin, social träning och repertoar kännedom.
Krister och familjen Wrambjer åkte 2000 till New York och fick vara med på bla en festival i New Jersey och medverkade med sång och musik på en Evert Taube afton i svenska kyrkan på Manhattan.

1998 blev Krister fältartist och träffade bla Titti Sjöblom som sedan kom och besökte oss i Å-Parken här i Tyringe och gjorde ett bejublat framträdande. Å-parkens sommar program har också blivit ett av Kristers skötebarn genom åren. Det är kul att jobba på hemorten också och kunna glädja människor med sång och musik. Programmet har verkligen växt dom senaste åren och folket verkar uppskatta det vi gör säger krister. Som för övrigt blev årets Tyringebo 2003 tillsammans med familjen Wrambjer mamma Elisabeth och Systern Karin.

Den absolut största händelsen i mitt liv var 2001 när Robin kom till världen säger Krister stolt.

Krister har också en egen inspelningsstudio och där spelas det in riktiga trummor på låtarna som spelas in.

Framtiden ser ljus ut tycker jag. Och den bästa tiden är den man är i just nu.

Krister har fullt upp med att trumma, sjunga, spela bas och gitarr i många olika band bla:

Àpagaget (Irländskt)

Partyfabrikens band, http://www.partyfabriken.se/

http://band1.se/Band1.se

Sitt eget band Krister Wrambjer Band och Å-Parkens husband i Tyringe.

Krister Wrambjer

Här nedan kan ni se filmklipp ifrån bla  Å-parken i Tyringe

Krister har också suttit som trummis i husbandet till Sommar chansen i Pildamms parken i Malmö.Och varit trumlärare på musik och kulturskolans estetiska program i Hässleholm.

Den 5 Juli fyller Krille år varje år

Krister Wrambjer spelade trummor i Bandet Jeppez and the Cowboys. www.svt.se/dansbandskampen

Krister Wrambjer spelade trummor i Bandet Shame i Dansbandskampen svt1 Lörd 24 okt 2009 kl:20:00